CHLEBOVÉ BAGETY (663)
230 ml vody
3 lžíce oleje
150 g hladké mouky
150 g chlebové pšeničné mouky
130 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička cukru
2 lžičky soli
Půlka čerstvého droždí
1 lžíce dýňových semínek
2 lžíce slunečnice
3 lžíce lněných semínek
Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů, vyválíme bagety a necháme cca 30 minut na plechu pod utěrkou dokynout. Pomašlujeme vajíčkem a posypeme lněným a sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 stupňů cca 15 minut.
Cena surovin cca 15,-kč
POLOVIČNÍ DÁVKA
115 ml vody
1 a půl lžíce oleje
75 g hladké mouky
75 g pšeničné chlebové mouky
65 g pšeničné celozrnné mouky
půl lžičky cukru
1 lžička soli
čtvrtka čerstvého droždí